ابلاغیه جدید حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی| دستور دولت برای واریز همسان سازی

مجله نبض روزانه؛علی دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در پاسخ به این سوال که چرا مابه‌التفاوت حقوق تیر و مردادماه واریز نشده است، گفت: «مبلغ ۳ میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی با دستور نهاد ریاست جمهوری واریز شد، اما پس از آن ما دستوری برای پرداخت نداریم و تنها لایحه دو فوریتی وجود دارد که باید مجلس زودتر به آن رسیدگی کند.»

همسان سازی حقوق بازنشستگان

محمد کردی، رئیس کانون بازنشستگان کشوری استان البرز، با اشاره به اینکه طبق برنامه هفتم توسعه، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از ابتدای سال جاری بر اساس فرمول ۳۰-۳۰-۴۰ انجام شود، اظهار داشت: متأسفانه تأخیر در تدوین آیین‌نامه اجرایی باعث شده است که بازنشستگان برای سه ماهه فروردین، اردیبهشت و خرداد مجموعاً سه میلیون تومان به عنوان علی‌الحساب دریافت کنند. قرار بود مابقی حقوق با تدوین آیین‌نامه اجرایی و صدور احکام جدید به بازنشستگان پرداخت شود، اما تا کنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
گفتنی است مبلغ علی الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان برای برخی افراد واریز شده است. برای عده ای نیز این مبلغ تا سقف سه میلیون تومان و برای عده ای دیگر کمتر از سه میلیون تومان پرداخت شده است.
از زمانی که خبر واریز مبلغ علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد، احساس ناامیدی در میان بازنشستگان تأمین اجتماعی به وجود آمد. هرچند این مبلغ یک میلیون تومان است و نمی‌تواند مشکلات بازنشستگان را حل کند، اما بازنشستگان کارگری از دریافت این مبلغ نیز بی‌بهره مانده‌اند.
در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲، نمایندگان در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی (یک) ماده ۲۹ این لایحه درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موافقت کردند. این بند با ۲۰۲ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
محمد اسدی، رئیس کانون بازنشستگان، اظهار داشت: بار دیگر میان بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان لشگری و کشوری تبعیض قائل شده‌اند. مبلغ یک میلیون تومان مربوط به همسان‌ سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز واریز نشده است، در حالی که این مبلغ برای بازنشستگان کشوری و لشگری پرداخت شده است.
اسدی در ادامه می‌افزاید: سازمان تأمین اجتماعی با پشتوانه صندوق‌هایی که ۳۰ سال بیمه شدگانش حق بیمه به آن واریز کردند امروز از پرداخت مبلغ همسان‌سازی ناتوان است.
اسدی اضافه کرد: ضعف مدیریت درادوار گذشته باعث شده که امروز بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه شده از پرداخت ماهانه یک میلیون تومان برای همسان‌سازی ناتوان باشد.
رئیس کانون بازنشستگان گفت: همین مبلغ اندک یک میلیون تومان هم به بسیاری از بازنشستگان تعلق نمی‌گیرد. چرا که در اجرای قانون همسان‌سازی بر اساس مصوبات مقرر گردید مبلغ همسان‌سازی برای حداقل بگیران اجرا شود.
او با اشاره به اینکه تبعیض در میان بازنشستگان کشوری- لشگری و تأمین اجتماعی بسیار مشهود است گفت: متأسفانه ما بازنشستگان نمی‌دانیم پرداخت همسان‌سازی تأمین اجتماعی وظیفه چه ارگانی است، مگر سازمان تأمین اجتماعی مستقل نیست و صندوق در اختیار او نیست.
اسدی تأکید کرد: صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی موظف است به بازنشستگان و تأخیر در پرداخت‌ها همسان‌سازی پاسخگو باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و تبدیل به قانون شد افزود: متاسفانه در زمان لایحه بودجه و بودجه‌نویسی ۱۴۰۳ متوجه شدیم دولت این موضوع را در نظر نگرفته است.
محبی نجم‌آبادی گفت: در نهایت مجلس مصوب کرد قانون مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و ما مبلغی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان را در ۳ سال متوالی «۴۰ درصد، ۳۰ درصد، ۳۰ درصد» بتوانیم همسان‌سازی کنیم که بازنشسته ما در انتهای ۳ سال معادل ۹۰ درصد شاغل دریافتی داشته باشد، در نهایت این اتفاق افتاد.
نجم‌آبادی با اشاره به اینکه آیین‌نامه شیوه اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی باید توسط سازمان اداری استخدامی آماده شود گفت: بخشی از تاخیر ناشی از این موضوع است که به زودی انجام و به سازمان بازنشستگی کشور ابلاغ می‌شود و احکام اعمال خواهد شد./صدای بورس

هیچ مانعی در مسیر همسان‌سازی حقوق بازنشستگان پذیرفته نیست

علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران پیش از این در مجلس شورای اسلامی، ضمن انتقاد از تأخیر در همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: اگر قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان هر چه سریع‌تر اجرا نشود، مجلس ورود می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند، افزود: تأخیر بیشتر در اجرای قانون مذکور پذیرفتنی نیست؛ با توجه به اینکه منابع لازم برای اجرای این قانون از سوی مجلس مشخص شده است و دولت از محل مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال جاری یک درصد اضافه شده را دریافت کرده است، منتظر نگهداشتن بازنشستگان اقدام درستی نیست.

نماینده مردم تهران اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی با بررسی شرایط اقتصادی و وضعیت معیشتی بازنشستگان قانون همسان‌سازی این قشر را مصوب و محل تأمین بودجه را نیز مشخص کرد و برای اینکه دولت تحت فشار قرار نگیرد اجرای سه ساله آن را نیز در نظر گرفت، لذا هیچ مانعی در مسیر اجرای این قانون پذیرفته نیست.

گفتنی است؛ اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان تصویب شده است، اما در مسیر اجرایی شدن آن فراز و نشیب فراوانی وجود دارد که چالش‌هایی را در شرایط اقتصادی و معیشتی موجود برای بازنشستگان ایجاد کرده است، لذا شایسته است تمام مسئولان از مجلس گرفته تا سازمان تأمین اجتماعی، برای رفع دغدغه این قشر از جامعه موانع را رفع کنند تا هرچه زودتر شاهد اجرایی شدن کامل این قانون باشیم./ایمنا

منبع: اندیشه معاصر

دکمه بازگشت به بالا
advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn