فوری؛ واریز ۱.۰۰۰.۰۰۰ میلیونی برای این بازنشستگان در این تاریخ

مجله نبض روزانه؛ جمعی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری از عدم واریز یک میلیون تومان مبلغ متناسب‌سازی خبر دادند و گفتند: قرار بود، ظرف دو سه روز بعد از واریز مستمریِ این ماه، مبلغ یک میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز شود، اما نیمی از ماه گذشته و هنوز یک میلیون تومان مبلغ متناسب‌سازی واریز نشده است.

پیشتر معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری از واریز ماهانه یک میلیون تومان متناسب‌سازی تا زمان صدور احکام اصلاحی به صورت علی الحساب خبر داده بود.

وی اعلام کرده بود که هیچ مشکلی در اجرای این طرح با واریز مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد و بعد از تامین منابع مالی این اقدام صورت می‌گیرد.

تکلیف بازنشستگان در دولت جدید چه می شود؟

سایت دریافت فیش حقوقی موسسه صندوق بازنشستگی فولاد www.irspf.ir

سازمان برنامه و بودجه در صفحه شخصی خود وعده از اینکه خبر‌های خوشی در راه است را داده است.

بازنشستگی فرآیندی است که در آن فرد از فعالیت‌های حرفه‌ای خود دست می‌کشد. این مرحله می‌تواند به صورت کامل یا نیمه‌وقت باشد، که در این صورت فرد با کاهش ساعات کاری یا حجم کار به تدریج از شغل خود فاصله می‌گیرد. بازنشستگی معمولاً به دلیل سالخوردگی، مشکلات جسمی یا تندرستی صورت می‌گیرد. تعدای از بازنشستگان کارگری در چند شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. امروز (۱۴ مرداد)، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران، کرمانشاه، شوش و اهواز تجمع اعتراضی ترتیب دادند.

بازنشستگان ضمن تاکید بر لزوم اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و تطابق مزد و مستمری با هزینه‌های زندگی، از اجرایی نشدن همسان‌سازی انتقاد کردند و گفتند: احکام جدید در مردادماه صادر نشده در حالیکه براساس قانون برنامه هفتم توسعه، باید از ابتدای امسال همسان‌سازی اجرایی می‌شد.

این بازنشستگان خواستار اجرای قانون و بهبود وضعیت معیشتی خود شدند و اعلام کردند: حقوق دریافتی یک‌سوم ماه هم کفاف نمی‌دهد.

فیش حقوقی مرداد ماهِ بازنشستگان

فیش حقوقی مرداد ماهِ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سامانه مربوطه بارگذاری شد. فیش حقوقی مرداد ماهِ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی صادر شد. ا توجه به عدم اِعمال مبالغ متناسب سازی در فیش مرداد ماه و صدور فیش‌ها بدون هر گونه افزایشی، بازنشستگان انتظار دارند، براساس مصوبه دولت و قول‌های داده شده، نسبت به صدور احکام حقوقی جدید بر مبنای محاسبات متناسب سازی اقدام شود.

آیین‌نامه متناسب سازی حقوق بازنشستگان

بازنشستگان انتظار دارند احکام جدید بر مبنای متناسب‌سازی به زودی صادر و ابلاغ شود.

بیش از ده روز از ابلاغ آیین‌نامه متناسب‌سازی به صندوق‌های بازنشستگی می‌گذرد. در این میان، بازنشستگان انتظار دارند قبل از پرداخت حقوق مرداد، احکام حقوقی جدید آن‌ها بر مبنای محاسبات متناسب‌سازی صادر و حقوق‌ها بر این اساس پرداخت شود.

صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده به زودی احکام جدید صادر می‌شود، اما هنوز خبری از صدور این احکام نیست.

در تامین اجتماعی نیز، نشست نهایی میان کانون عالی بازنشستگان و مدیران ارشد سازمان هنوز برگزار نشده و مشخص نیست که آیا حداقل‌بگیران هم مشمول متناسب‌سازی می‌شوند یا قرار است فقط یک میلیون تومان کمک معیشتی بگیرند. در این شرایط مشخص نیست که کار قبل از پایان مرداد به سرانجام برسد و با صدور احکام تازه، انتظار طولانی بازنشستگان به سر آید.

احکام بازنشستگان صادر شد

بازنشستگان پس از واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان در انتظار صدور احکام حقوقی جدید هستند. معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری به دنبال ابلاغ آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، از تکلیف سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمه‌پردازی و ابلاغ آن به صندوق‌ها طی دو ماه خبر داد و گفت: پس از این ابلاغ، صندوق بازنشستگی اقدام به صدور احکام بازنشستگان می‌کند.

رضا فیضی‌نژاد  با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان توسط سرپرست ریاست جمهوری، اظهار کرد: براساس ماده ۴ آئین‌نامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید ظرف دو ماه و با همکاری دستگاه‌های اجرایی و صندوق بازنشستگی ذی‌ربط ، در رابطه با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاه‌های دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است،

جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمه‌پردازی تهیه کرده و به صندوق بازنشستگی ذی‌ربط ابلاغ کنند،  به نحوی‌که با توجه به تنوع گروه‌های شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه اطلاعات شاغلان همتراز بازنشستگان در اختیار سازمان اداری و استخدامی و دستگاه‌های اجرایی است، برای این اقدام دو سازمان، اطلاعات شاغلان را از دستگاه‌های متبوع هر بازنشسته دریافت کرده و ما نیز اطلاعات بازنشستگان متناظر همان دستگاه را برای تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان در اختیار این دو سازمان قرار می‌دهیم.

صندوق‌های بازنشستگی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولان صندوق خود را متناسب‌سازی کنند.

به گفته معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری، باتوجه به اینکه بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را طی سه سال دریافت کند که این افزایش در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم به میزان ۴۰ درصد افزایش می‌یابد،  پس از محاسبه ۴۰ درصد از میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز توسط دو سازمان مربوطه و مشخص شدن جدول نحوه اعمال متناسب‌سازی، براساس آن صندوق بازنشستگی کشوری می‌تواند احکام اصلاحی متناسب‌سازی را صادر کند.

فیضی‌نژاد با بیان اینکه فرایند اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شروع شده است، تصریح کرد: سازمان اداری و استخدامی اکنون در حال دریافت اطلاعات از دستگاه‌های متبوع هستند تا آن اطلاعات را به بازنشستگان همتراز شاغلین تطبیق دهند و در نهایت بعد از جمع‌بندی، برای صدور احکام این جدول را در اختیار صندوق بازنشستگی قرار دهند.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان با اجرای همسان‌سازی، اینگونه گفت: شاغل متناظر کسی است که اکنون در دستگاه‌های اداری و اجرایی فعال است.

انتقاد عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان استان تهران از عملی نشدن وعده های مدیر عامل تامین اجتماعی

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی استان تهران از عملی نشدن وعده های مکرر مدیر عامل و معاونان سازمان تامین اجتماعی انتقاد کرد.

سید علی حسینیان  افزود: بیش از ۳ ماه است حق بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی به آتیه سازان حافظ پرداخت نمی شود.

وی گفت: حق بیمه بازنشستگان ماهانه ۱۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان است و همین مقدار هم باید سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند که متاسفانه نه فقط حق بیمه سازمان که حق بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز پرداخت نمی شود در صورتی که ماهانه از حقوق آنان کسر می شود.

رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی قرچک اظهار داشت: این در حالی است که مدیر عامل تامین اجتماعی در مصاحبه با خبرنگاران به صراحت مدعی است که وضع سازمان خوب است.

او گفت: حدود ۴ میلیون بازنشسته بیمه تکمیلی هستند بنابراین اگر عدد ۱۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان را ضرب در ۴ میلیون نفر کنیم عدد بسیار بزرگی می شود.

حسینیان در خصوص بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز گفت: از هر بازنشسته ماهانه ۳۹ هزار تومان کسر می شود که آن هم به شرکت طرف قرارداد پرداخت نمی شود و باعث نارضایتی و مشکلات فراوان برای بازنشستگان می شود.

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران از پرداخت نشدن وام ۳۰ میلیون تومانی به بازنشستگان نیز انتقاد کرده و گفت: حدود ۴۰ روز از ثبت نام و تایید افراد مشمول گذشته اما خبری از پرداخت نیست در صورتی که مدیران سازمان وعده داده بودند که ۵ مرداد وام ها پرداخت شود.

او گفت: در اسفند ماه سال گذشته جلسه ای در مشهد با جصور اعضای هیات مدیره کانون ها و مدیر عامل و معاونان تامین اجتماعی برگزار و آنها قول دادند که مشکلات حل می شود ، طرح کرامت رضوی در اردیبهشت آغاز می شود ، وام ها به موقع پرداخت می شود اما الان که در نیمه مرداد ماه هستیم چیزی ندیدیم جز شعار های تو خالی.

وی گفت: تعداد سهمیه های وام و سفر مشهد با تعداد بازنشستگان هیچ تناسبی ندارد که این مهم باعث نارضایتی گسترده بازنشستگان شده است اما ما امیدواریم که در ماه جاری قسمتی از این مشکلات حل شود.

او در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز گفت: حال که قانون مربوطه از سوی مجلس به دولت ابلاغ شده و دولت هم آنرا به سازمان ابلاغ کرده انتظار ما اجرای آن است و نه امروز و فردا کردن.

وی گفت: تمامی کانون های بازنشستگان استان و شهرستانها تحت فشار می باشد چرا که بازنشستگان به کانون ها مراجعه می‌کند و  حق هم با بازنشستگان می باشد.

منبع: مکتوب نامه

دکمه بازگشت به بالا
advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn