مژده به بازنشستگان/شروع واریزی ۴ میلیون برای بازنشستگان با اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با شرایط جدید از این روز
مجله نبض روزانه:کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشگری در نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، خواستار بررسی نهایی آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان شد.
در این نامه آمده است: قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در جزء ۱ بند(ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید و جهت اجرا به دولت محترم ابلاغ شد. با عنایت به اینکه طبق مصوبه مجلس محترم آیین نامه اجرایی این قانون بایستی توسط دولت محترم تصویب میشد دولت سیزدهم در اواخر دوران خدمت نسبت به تهیه و تنظیم و ابلاغ آیین نامه موصوف به دستگاههای اجرایی ذیربط اقدام نمود که مفاد جزء ۶ ماده ۱ این آیین نامه در خصوص تعریف مابهالتفاوت و ذکر عبارت میانگین خالص در این بند موجب اعتراضات گستردهای توسط بازنشستگان شد که بنا به پیشنهاد معاونت محترم حقوقی رئیس جمهور و تصویب هیأت وزیران عبارت خالص حذف لیکن عبارت زیر به انتهای این جزء افزوده شد: «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور».
ایلنا نوشت: این کارگروه خطاب به قالیباف آورده است: در واقع در اصلاحیه آیین نامه اجرایی با حذف عبارت خالص و الحاق عبارت فوق الاشعار که همان مفهوم را شفاف سازی و تبیین میکند جامعه بزرگ و میلیونی بازنشستگان کشوری و لشکری تصور میکنند فلسفه و مُرِّقانون متناسب سازی برای تحقق ۹۰ درصد متناسب سازی با شاغلان مشابه و همطراز محقق نخواهد شد و میزان متناسب سازی با موضوع افزودن عبارت مالیات بر درآمد و با توجه به طبقات مختلف ساختار مالیاتی به حدود ۸۰ درصد و کمتر تبدیل خواهد شد؛ بنابراین از جنابعالی درخواست می شود طبق اصل ۱۳۸ قانون اساسی به عنوان میثاق دو سویه ملت – دولت مقرر فرمایید هیات محترم تطبیق و بررسی مصوبات دولت با قوانین در اسرع وقت آیین نامه اجرایی قانون متناسب سازی به ویژه تعریف جزء ۶ ماده ۱ این آیین نامه را بررسی و اعلام نظر نمایند تا حضرتعالی نیز تشخیص و نظر نهایی را به دولت ابلاغ فرمایید.
گروهی از بازنشستگان به معاون اول رئیس جمهور برای تامین اعتبار اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشور و فرهنگیان بازنشسته نامه ای نوشته اند.
قانونگذار به استناد ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و در جزء ۲ بند ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین در بند د تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳ برای پرداخت مطالبات و همسان سازی حقوق بازنشستگان و حفظ قدرت خرید بازنشستگان تامین اجتماعی تعیین تکلیف نموده است.
سازمان تامین اجتماعی طبق اساسنامه مصوب هیات وزیران موسسه ای عمومی غیر دولتی است که توسط هیات امنای این سازمان اداره می شود و تصمیمات مربوط به متناسب سازی بازنشستگان این سازمان وفق قانون بنا به پیشنهاد هیات مدیره و تصویب هیأت امنا انجام می شود و انجام متناسب سازی از منابع داخلی آن سازمان از جمله تحقق مطالبات انباشته بایستی انجام شود و دولت فقط تکالیف مقرر در قوانین عمومی را بایستی برای این سازمان انجام دهد و مسئولیتی حقوقی و قانونی در مورد متناسب سازی بازنشستگان تامین اجتماعی ندارد.
بنابراین مناسب است جناب دکتر عارف دستور فرمایند وفق جزء ۱ بند ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت، متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری بر مبنای ۴۰ درصد در سال ۱۴۰۳ بطور دقیق و کامل و در اسرع وقت توسط دولت تامین اعتبار شده و احکام متناسب سازی این دوستان صادر شود تا رضایت خاطر این عزیزان سالمند محقق گردد.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به لزوم و اهمیت همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفت: مجلس در ابتدا لایحه برنامه هفتم را کلاً بهخاطر بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان رد کرد، بعد دولت بندی را به برنامه هفتم اضافه کرد که در آن گفته شده بود یک درصد ارزشافزوده بهعنوان پرداختی به بازنشستگان اضافه شود.
عیدانه دولت برای بازنشستگان تامین اجتماعی | واریزی شگفت انگیز به حقوق بازنشستگان حداقلی بگیر از مهر | همسان سازی برای حداقلی بگیران هم اجرایی می شود؟
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بازنشستگان تأمین اجتماعی تماسهای مکرری با بنده داشتند. آنها منتظر هستند که تأمین اجتماعی به تکلیف خود در خصوص متناسبسازی حقوق اقدام کند.
همسان سازی برای حداقلی بگیران هم اجرایی می شود؟
حسینعلی حاجیدلیگانی نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم و اهمیت متناسبسازی حقوق بازنشستگان، گفت: در قانون برنامه هفتم و قانون بودجه سال ۱۴۰۳ سازمان تأمین اجتماعی مکلف است که متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را انجام دهد. دراینرابطه اشکالی را دولت بیان کرده که لایحهای را برای بحث حداقلبگیران به مجلس فرستاده است.
وی افزود: مجلس بررسی لایحه حداقلبگیران را باید در اولویت قرار دهد. ما نیز این مسئله را پیگیری میکنیم.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بازنشستگان تأمین اجتماعی تماسهای مکرری با بنده داشتند. آنها منتظر هستند که تأمین اجتماعی به تکلیف خود در خصوص متناسبسازی حقوق اقدام کند.
حاجیدلیگانی با اشاره به عملکرد سازمان برنامهوبودجه در تأمین منابع مالی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، گفت: چند روز پیش رئیس تأمین اجتماعی با بنده تماس داشتند. در این تماس میرهاشم موسوی گفت مشکل ما عدم تخصیص منابع ریالی توسط سازمان برنامه است.
وی اظهار داشت: رفع این مشکل را مجلس در قانون بودجه پیشبینی کرده است. در قانون بودجه آمده که ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین اجتماعی توسط دولت به تأمین اجتماعی پرداخت شود.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامهوبودجه و آقای عارف معاون اول انتظار دارم که متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری که تا الان علیالحساب داده شده و تأمین اجتماعی که تا کنون در یک مرحله علیالحساب پرداختی داشتهاند و مرحله دوم را برای این بازنشستگان پرداخت نکردهاند در دستور کار قرار دهند و هر چه سریعتر پرداخت کنند.
حاجیدلیگانی در خاتمه گفت: بازنشستگان حقوق پائینی دارند و زندگی برای آنان سخت است. آنچه در تعهد است را خواستاریم هر چه سریعتر عملی کنند. دولت که این مبالغ را به هر نحوی باشد تأمین و پرداخت میکند؛ خب این کار را بهموقع انجام دهید تا بازنشستگان در زندگی روزمره دچار مشکل نشوند./ فارس
حقوق بازنشستگان ۲ میلیون افزایش یافت
ششمین مستمری و مقرری بازنشستگان صنعت نفت در سال ۱۴۰۳ امروز چهارشنبه (۲۱ شهریورماه) واریز شد.
در این نوبت پرداختی، مقرری تک بازمانده فرزندان اناث از میزان ۸۰ درصد مقرری به ۱۰۰ درصد مقرری افزایش یافت. مابهالتفاوت (بک پی) این تغییر از تاریخ ۱۳۹۹/۱/۱ نیز پرداخت شد. محاسبات فنی برای سالهای قبل از ۱۳۹۹ نیز در حال انجام است که پس از نهایی شدن پرداخت آن اجرایی خواهد شد.
برای تک همسر بازمانده نیز این مقررات پیشتر و از تیرماه ۱۴۰۰ اجرایی شده بود. از اینرو، معوقات این گروه از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا تیرماه ۱۴۰۰ محاسبه و پرداخت شد. همچنین برای مقرریبگیران با عنوان ” نوه اناث ” به زودی افزایش یاد شده پرداخت خواهد شد.
در این نوبت از پرداختی، سرانههای نقدی ورزش برای متاهلان و مجردها به ترتیب به مبالغ «یک میلیون و هشتصد هزار تومان» و «هفتصد و بیست هزار تومان» افزایش یافته است. همچنین مبلغ بن کالا به «یک میلیون و بیستهزار تومان» افزایش یافته است.
مابهالتفاوت (بک پی) سرانه نقدی ورزش و بن کالا از اول سال مالی صندوقها (خردادماه) نیز در این نوبت از پرداختی، واریز شده است.
حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات مهم جامعه میباشد.
موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در برنامه هفتم توسعه و به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان آمده است و به دنبال آن در قانون بودجه امسال که سال نخست اجرای این برنامه به شمار می رود نیز این حکم مورد تایید قرار گرفت تا از محل یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده منابع آن تامین شود.
با این وجود آنکه در اواخر دولت سیزدهم و به دستور سرپرست ریاست جمهوری به صورت علی الحساب ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری پرداخت شده است، اما با گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۳ هنوز احکام متناسب سازی این قشر صادر نشده است.
در این ارتباط، معاون امور فنی و بیمه ای بازنشستگی-کشوری صندوق بازنشستگی کشوری روز سه شنبه اعلام کرد: در صورت ابلاغ جداول مربوطه و محاسبه مبلغ متناسب سازی، احکام اصلاحی حقوق بازنشستگان این صندوق در اسرع وقت انجام می شود.
بر اساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، رضا فیضینژاد افزود: در صورتی که سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه نسبت به تهیه و ابلاغ جداول مربوطه اقدام کنند، احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری ظرف ۲۴ ساعت قابل صدور است.
وی با اشاره به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر ضرورت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در دولت جدید، اظهار داشت: این صندوق با جدیت پیگیر دریافت جداول و محاسبه مبلغ متناسب سازی است تا هرچه سریعتر احکام اصلاحی مربوطه را صادر کند.
فیضی نژاد یادآور شد: طبق ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری که یکم مردادماه امسال به تصویب هیات وزیران رسیده است، سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور موظف هستند جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه بندی بازنشستگان را براساس مبلغ پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتیه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه و با ملاک قرار دادن ۳۰سال سابقه تهیه و به این صندوق ابلاغ کنند.
وی افزود: تا این لحظه، جداول مربوط به اجرای قانون که مبنای محاسبه مبلغ متناسب سازی برای هر بازنشسته و همچنین افراد مشمول است، از سوی سازمانهای مذکور ابلاغ نشده است.
معاون فنی و امور بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: این صندوق آمادگی دارد به محض دریافت جداول و تامین منابع مالی به سرعت نسبت به صدور الکترونیک احکام بازنشستگان مشمول اقدام کند.
سوم تیرماه امسال هیات وزیران به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی و در اجرای بند «ر» تبصره ۶ و بند «د» تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳ مصوب کرد تا زمان ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون متناسب سازی برنامه هفتم پیشرفت و صدور احکام آن، «ماهانه مبلغ یک میلیون تومان» به هر یک از بازنشستگان کشوری به صورت علی الحساب از ابتدای سال ۱۴۰۳ پرداخت شود که مصوبه از تیرماه اجرایی شد.
بر اساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال نخست معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
در قانون بودجه ۱۴۰۳ مقرر شده است مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده تامین شود؛ منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این حکم از قانون برنامه هفتم در سال جاری ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.
براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، واریز حقوق شهریور بازنشستگان و مستمریبگیران این صندوق از روز گذشته (بیستم شهریور) آغاز میشود. پرداخت حقوق براساس حروف الفبا و جدول اعلامی سازمان انجام میشود.
در روزهای گذشته، فیش حقوقی شهریورماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است.
در عین حال مشخص نیست علیالحساب متناسبسازی تیرماه چه زمانی برای بازنشستگان تامین اجتماعی واریز میشود؛ بازنشستگان کشوری و لشگری این مبلغ را در هفتههای گذشته دریافت کردهاند.
منبع:مکتوب نامه